top of page

pe 10. syysk.

|

Kolmas linja 28

STELLAR TIMES ° RYT 200 joogaopettajakoulutus 2021-2022

Suosittu (yoga alliance sertifioima) 200h Joogaopettajakoulutuksemme alkaa jälleen Helsingissä Syyskuussa 2021 kattavampana kuin koskaan ennen!

Registration is Closed
See other events
STELLAR TIMES ° RYT 200 joogaopettajakoulutus 2021-2022
STELLAR TIMES ° RYT 200 joogaopettajakoulutus 2021-2022

Time & Location

10. syysk. 2021 klo 16.00 UTC+3 – 12. syysk. 2021 klo 17.00 UTC+3

Kolmas linja 28, Kolmas linja 28, 00530 Helsinki, Finland

About the event

Suosittu (yoga alliance sertifioima) 200h Joogaopettajakoulutuksemme alkaa jälleen Helsingissä Syyskuussa 2021 kattavampana kuin koskaan ennen!

Koulutus jakaantuu Syyskuun 2021 ja Kesäkuun 2022 välisiin 3-4 päivän viikonloppuhin (noin yksi per kk). 

10-12. Syyskuuta 2021 

1-3. Lokakuuta 2021 

5-7. Marraskuuta 2021 

3-5. Joulukuuta 2021 

7-9. Tammikuuta 2022

4-6. Helmikuuta 2022

Maaliskuu 2022 / Ei lähiopetusta (harjoitustunnit + avutukset)

7-10. Huhtikuuta 2022

6-8. Toukokuuta 2022 

9-12. Kesäkuuta 2021 

Viikonloppujen teemat:

Asana

Anatomia

Avustukset, apuvälineet, sequencing

Filosofia

Energia anatomia

Katonah yoga

Yin yoga

Restoratiivinen harjoitus

Embodied flow

Aerial yoga (silkki harjoituksen tukena), työ opettajana + opettajan etiikka

Lopputyöt, sertifiointi

Jokaisessa moduulissa vierailee myös jonkin 'suuntauksen' huippuopettaja opettamassa harjoituksen (Kundalini, Iyengar, Hatha ym).

〰〰〰

‣ 5 Alan ammattilaista

‣ 9 intensiivistä moduulia

‣ Erittäin kattava peruskoulutus minkä lisäksi perehtyminen joogan muihin suuntauksiin

‣ Perusanatomia ja fysiologia

‣ Laaja kokonaisuus joogafilosofiasta ja joogan historiasta

‣ Kiinalaisen lääketieteen perusteet

‣ Embodied flow, Hatha, Vinyasa krama, Slow Flow, Yin, Pranayama, Mantra, Meditaatio, Mudrat, Rituaalit, Aerial, Katonah, Restoratiivinen

----

Peuskoulutus kattaa:

Tämän 200+h kansainväliseen joogaopettajan lisenssiin (RYT200) oikeuttavan paruskoulutuksen tarkoitus on viljellä ja korostaa kunkin yksilön omaa luonnollista tapaa elää ja opettaa joogaa. Sukellamme syvälle joogaan ja samalla itseemme!

JOOGA

- Intensiivinen "asana study" ja vahvan kotiharjoituksen luonti

- Luova sekvensointi (sequencing) ja Kramat (tasot ja "aallot")

- Anatomia ja fysiologia

- Metodologia ja filosofia

- Ammatillinen kehitys / etiikka

- Liiketoiminta

- Aerial joogan perusteet

- Kiinalaisen lääketieteen perusteet

- Katonah yoga sekä Embodied Flow

-Yin sekä restoratiivinen harjoitus

OPETTAMINEN

Opettajana tarvitsemme paljon herkkyyttä. Herkkyys havannointiin ja eri kehojen tarpeiden huomiointiin antaa voimaa juuri oikealle intentiolle, sanoille, äänenpainolle ym. opetustilanteessa. Se luo myös myötätuntoa ja antaa omanlaista rohkeutta olla oma aito itsensä ihmisten edessä, opettajana. Olemme tukemassa, inspiroimassa ja ohjaamassa jokaista oppilasta niin yksilöinä kuin ryhmää kokonaisuutena. Meidän täytyy pyrkiä luomaan turvallinen ja rakkaudellinen oppimisympäristö.

- Miten olla tehokas opettaja ja samalla myös uskaltaa olla oma itsensä

- Eri ihmiskehojen havainnointi ja ymmärtäminen

- Apuvälineiden tarkoitus ja käyttö, erityistarpeet

- Avustaminen (verbaalinen ja fyysinen)

---------

Kouluttajat:

Pääkouluttaja:

Elisa Kuuttila

Pranama joogastudion perustajajäsen, Pranama Kallion omistaja, aerial joogan uranuurtaja, suomen ensimmäinen sertifioitu SUP joogaopettaja, sekä suomen ensimmäinen sertifioitu Katonah Yoga opettaja. Elisa on opettanut vuodesta 2012 asti.

Satu Tuomela

Satu has been teaching for almost 20 years and is known for her very unique, otherworldly and authentic transmission. Borrowing the words of one of her students: " Satu`s classes leave you with "what the hell just happened?". It’s beyond yoga, it’s a LIFE a LOVE a REALIZATION class”. She is an experienced yoga teacher (ERYT500) with more than 10000 teaching hours under her belt, Embodied Flow™ senior teacher, a teacher training facilitator, Creator of Embodied Yin and Co-creator of Embodied Flow™ Yin program and a Reiki Master, soon to be a movement therapist.

Joogan historia ja filosofia:

Matti Rautaniemi

Matti on uskontotieteilijä, tietokirjailija, toimittaja ja kääntäjä. Hän on valmistunut Helsingin yliopistosta vuonna 2010 ja tekee parhaillaan Åbo Akademissa väitöskirjaa joogan historiasta Suomessa. Matti on perehtynyt joogan käytäntöön, teoriaan ja historiaan vuodesta 2005 asti. Hänen kirjansa Erakkomajoista kuntosaleille – miten jooga valloitti maailman (Basam Books 2015) on ensimmäinen suomenkielinen teos joogan historiasta. Matti kirjoittaa säännöllisesti palkittuun joogalehti Anandaan ja isännöi Maailmanpuu-podcastia joogaopettaja Miska Käpin kanssa.

Anatomia:

Teemu Eguavoen

Teme on Helsinki Body Mechanicsin perustaja, urheiluhieroja, osteopaatti, kriya joogan harjoittaja, hän on myös harjoitellut ashtanga joogaa vuodesta 2009 ja opettanut ashtangaa Rööperin aamujoogassa vuodesta 2017. Teme on opettanut anatomian perusteita myös Suomen urheiluhieronta opistossa 2014.

Energia anatomia:

Eva Estlander

Evan joogapolku alkoi yli kymmenen vuotta sitten Astanga-joogan parissa, mutta loukattuaan nilkkansa, Vinyasa Flow ja Yin-jooga alkoivat kutsua häntä enemmän, asettuen hänen sydämeensä asumaan. Nämä kaksi harjoitusta Eva yhdistää Yinasaksi (yin+vinyasa). Sanotaan, että Evalla on erityinen, lempeä tapa ohjata kehoasi sopiviin linjauksiin, ja että hänen tunneissaan on taianomainen sävy jossa on aistittavissa hänen sammumaton janonsa henkisyyteen. Eva suoritti ensimmäisen joogaopettajakoulutuksen Satu Tuomelan ja Ramesh Tarun Narinen parissa Nicaraguassa vuonna 2012 ja on asunut Meksikossa viimeiset seitsemän vuotta, missä hän ohjasi joogaa sekä veti ja ohjasi kansainvälisiä joogaretriittejä, kunnes hän viimein palasi takaisin kotikonnuilleen marraskuussa 2018. Eva uskoo varauksetta kiltteyteen, siihen että kaikki on energiaa ja siihen, että se mitä annat itsestäsi palaa lopulta luoksesi.

Hinta:

Early bird hinta 3600€, voimassa 31.7.2020 asti (kun maksat koko koulutuksen ilmoittautumisen yhteydessä).

Hinta tämän jälkeen 3900€

(Paikkasi varmistat maksamalla varausmaksun 500€. Tämän jälkeen mahdollisuus erittäin joustavaan osamaksuun! Varausmaksua ei palauteta mutta sen voi siirtää seuraavaan koulutukseen!)

Hakemukset, kysymykset ja mietteet:

info@elisakuuttilayoga.com

Hakemuksessa toivoisimme sinun kertovan:

- Nimesi ja syntymäpäiväsi

- Miten olet päätynyt joogan pariin

- Mitä jooga on sinulle ja miksi teet harjoitusta

- Miksi haluat opettajakoulutukseen

Muutamia kommentteja aiemmin koulutuksen käyneiltä:

"Tiesin heti, että jos käyn joogaohjaakoulutuksen Suomessa, sen on oltava Pranaman ja Elisan koulutus. Kukaan muu yksittäinen joogaopettaja ei ole kolahtanut koskaan samalla tavalla, ja kenenkään muun tunneilta en ole 10 vuoden joogaamisen aikana saanut samanlaisia oivalluksia kuin Elisan tuntien jälkeen - niinpä valinta oli selvä. Nyt koulutuksen jälkeen voin todeta, että en ole hetkeäkään joutunut kyseenalaistamaan valintaani käydä Pranaman koulutus: Koulutus on sisältänyt valtavan määrän informaatiota mielettömiltä eri alan asiantuntijoilta asanoista joogan historiaan ja energiaanatomiaan, unohtamatta kaikkia niitä avartavia keskusteluja, joita olemme Elisan ja muiden opettajien kanssa käyneet niin aiheesta kuin aiheen vierestä. Etenkin jälkimmäisen on mahdollistanut Elisan ja muiden tapaamiemme opettajien luoma lämmin tunnelma ja tilan, johon jokainen on saanut tulla juuri niistä taustoista kuin itse tulee ja olla menossa juuri sinne suuntaan kuin on valinnut - oli se olla joogaopettaja tai vain syventää omaa harjoitusta. Usein kuulee sanottavan, että joogaohjaakoulutus on ollut ennen kaikkea matka itseen, mistä olen kyllä samaa mieltä. Päällimmäisenä kuitenkin koen, että tämä koulutus ja etenkin Elisa on tarjonnut matkan maailmaan ympärillä: Elisan hortumaton halu tarjota oppilailleen vain parasta ja mahdollisimman paljon erilaisia näkökulmia erilaisiin joogatyyleihin ja ylipäänsä joogaan on luonut ikään kuin näköalapaikan, josta tarkastella sekä itseä ja kaikkea siinä ympärillä. Tämän pohjalta jokainen voi itse lähteä rakentamaan omaa näköalapaikkaansa juuri sellaiseksi kuin haluaa. 

Voin hetkeäkään miettimättä suositella Pranaman koulutusta: aloittaisin koulutuksen mielelläni vaikka heti uudelleen alusta ja uskoisin sen avartavan maailmaani kerta toisensa jälkeen. Elisa, kaikki opettajat ja kanssaoppijat, kiitos."

Josetta Lehtonen

"Kävin ryt200-opettajakoulutukseni pääosin Elisa Kuuttilan kouluttamana, hän opetti kirjaimellisesti asanasta ja tuntirakenteista kaiken, mitä vain noiden moduulien aika antoi myöten.

Elisa on kouluttajana rento ja kannustava, mutta kuitenkin erittäin tarkka ja ammattitaitoinen. Hän osaa perustella kattavasti opettamansa asiat. Siinä tuleekin esille hänen vuosien kokemuksensa kouluttamisesta sekä muutenkin syvä ymmärrys erilaisia ihmiskehoja kohtaan.

Elisalla on todellinen kyky innostaa oppilaitansa kokeilemaan uusia ja erilaisia näkökulmia lähestyä joogaharjoitusta ja opettajuutta."

Jasmina Kangasniemi

"Pranaman RYT200 koulutus on laadukas ja monipuolinen, mutta kuitenkin tarpeeksi syvällinen johdatus joogan opettamiseen.

Koulutuskokonaisuus tarjoaa todella kattavan katsauksen joogan filosofiaan, anatomiaan ja asanaharjoitukseen. Mukana kouluttamassa on joukko alan huippuasiantuntijoita.

Elisa on kouluttajana inspiroiva ja kannustava. Hän on aina läsnä, autenttinen ja opettaa aidosti omasta kokemuksestaan ja tietämyksestään. Elisa osaa luoda ryhmään välittömän, kunnioittavan ja luottamuksellisen ilmapiirin.

Pranaman kaunis ideologia näyttäytyy myös opettajakoulutuksessa ja kurssilaisina saimme paljon tukea ja apua esimerkiksi harjoitustunteja varten

Kokemuksena koulutus on itselleni ollut kasvattava ja mielenkiintoinen matka kohti itseäni ja joogopettajuutta. Kiitollinen olen Elisalle kaikista opeista ja myös lämmöstä ja rentoudesta, jota hän on tuonut mukanaan koulutukseen. Koulutus tarjosi itselleni hyvät eväät polulleni joogaopettajuutta kohti."

Ellariina Rautio

Share this event

bottom of page