top of page

pe 22. syysk.

|

Kolmas linja 28

Pranaman RYT200 joogaopettajakoulutus 2023-2024

Suosittu 200h joogaopettajakoulutuksemme alkaa jälleen Helsingissä syyskuussa 2023!

Registration is Closed
See other events
Pranaman RYT200 joogaopettajakoulutus 2023-2024
Pranaman RYT200 joogaopettajakoulutus 2023-2024

Time & Location

22. syysk. 2023 klo 17.00 – 19. toukok. 2024 klo 17.00

Kolmas linja 28, Kolmas linja 28, 00530 Helsinki, Finland

About the event

Suomen moniulotteisin joogaopettajakoulutus alkaa jälleen Helsingissä syyskuussa 2023 kattavampana kuin koskaan ennen! Koulutuksessa on mukana ainutlaatuinen ryhmä opettajia ja kouluttajia sekä vierailevia tähtiä.

Koulutus jakaantuu syyskuun 2023 ja toukokuun 2024 välisiin 3-4 päivän viikonloppuhin (noin yksi per kk).  Koulutuksen lisäksi odotamme jokaisen käyvän vähintään 30 joogatunnilla sekä lukevan kirjalistan kirjat mitkä tiedotetaan meilitse. Odotamme jokaisen sitoutuvan kotiläksyihin mitkä tehdään arkeen sovitettaviksi.

Viikonloppujen teemat:

Asana

Anatomia ja fysiologia

Somatiikka

Avustukset, apuvälineet, sequencing

Filosofia

Energia-anatomia

Katonah yoga

Yin yoga

Restoratiivinen harjoitus

Embodied harjoitus

Aerial yoga (silkki harjoituksen tukena), työ opettajana + opettajan etiikka

Lopputyöt, sertifiointi

Jokaisessa moduulissa vierailee myös jonkin 'suuntauksen' huippuopettaja opettamassa harjoituksen (Kundalini, Iyengar, Hatha ym).

〰〰〰

〰〰〰

Peruskoulutus kattaa:

Tämän äärimmäisen kattavan 200+h tuntisen peruskoulutuksen tarkoitus on viljellä ja korostaa kunkin yksilön omaa luonnollista tapaa elää ja opettaa joogaa. Sukellamme syvälle joogaan ja samalla itseemme!

JOOGA

‣ Pitkänlinjan, oman alansa rautaiset ammattilaiset

‣ Intensiiviset ja moniulotteiset moduulit

‣ Intensiivinen "asana study" ja vahvan kotiharjoituksen luonti

‣ Aanatomia ja fysiologia

‣ Laaja kokonaisuus joogafilosofiasta ja joogan historiasta

‣ Kiinalaisen lääketieteen perusteet

‣ Authentic flow, Hatha, Vinyasa krama, Yin, Pranayama, Mantra, Meditaatio, Mudrat, Rituaalit, Aerial, Katonah, Restoratiivinen

‣ Luova sekvensointi (sequencing) ja Kramat (tasot ja "aallot")

‣ Ammatillinen kehitys / etiikka sekä liiketoiminta

‣ Hermoston toiminta

OPETTAMINEN

Opettajana tarvitsemme paljon herkkyyttä. Herkkyys havannointiin ja eri kehojen tarpeiden huomiointiin antaa voimaa juuri oikealle intentiolle, sanoille, äänenpainolle ym. opetustilanteessa. Se luo myös myötätuntoa ja antaa omanlaista rohkeutta olla oma aito itsensä ihmisten edessä, opettajana. Olemme tukemassa, inspiroimassa ja ohjaamassa jokaista oppilasta niin yksilöinä kuin ryhmää kokonaisuutena. Meidän täytyy pyrkiä luomaan turvallinen ja rakkaudellinen oppimisympäristö.

- Miten olla tehokas opettaja ja samalla myös uskaltaa olla oma itsensä

- Eri ihmiskehojen havainnointi ja ymmärtäminen

- Apuvälineiden tarkoitus ja käyttö, erityistarpeet

- Avustaminen (verbaalinen ja fyysinen)

〰〰〰

Early bird hinta : 3790€ (voimassa 15.6.2023 asti)

Normaali hinta: 3990€ 

(Paikkasi varmistat maksamalla varausmaksun 500€. Tämän jälkeen mahdollisuus erittäin joustavaan osamaksuun ilman lisäkuluja! Varausmaksua ei palauteta, mutta sen voi siirtää seuraavaan koulutukseen!)

Hinta sisältää: 

- Ainutlaatuisen koulutuksen kokonaisuudessaan

- Kattavan materiaalipaketin 

(sisältää mm. Joogaa kaikille - kirjan, monipuolisen manuaalin, tuotepaketin tukemaan kotiharjoitusta, sekä paljon muuta)

- Yhteisen discord ryhmän koulutuksen tueksi, aktiivisen vuorovaikuttamisen ylläpitämiseksi, yhteishenkeä ja tukea nostattavaksi

- 10 x kortin Pranaman viikkotunneille

- Elisan viiden aamun Pranayama kurssin (toteutuu syksyllä)

〰〰〰

Hakemukset, kysymykset ja mietteet:

info@elisakuuttilayoga.com

Hakemuksessa toivoisimme sinun kertovan:

- Nimesi ja syntymäpäiväsi

- Miten olet päätynyt joogan pariin

- Mitä jooga on sinulle ja miksi teet harjoitusta

- Miksi haluat opettajakoulutukseen

〰〰〰

Kouluttajat:

Pääkouluttaja:

Elisa Kuuttila

Pranama joogastudion perustajajäsen, Pranama Kallion omistaja, aerial joogan uranuurtaja, suomen ensimmäinen sertifioitu SUP joogaopettaja, sekä suomen ensimmäinen sertifioitu Katonah Yoga opettaja. Elisa on opettanut vuodesta 2012 asti ja kouluttanut vuodesta 2014.

Pääkouluttaja:

Satu Tuomela

Pranaman perustaja ja joogan pioneeri Satu on kouluttanut ja opettanut joogaa yli 20 vuoden ajan ympäri maailman. Satu on kehittänyt monta erilaista ja ainutlaatuista kokonaisuutta kuten Shake the dust - harjoituksen.

Joogan historia ja filosofia:

Matti Rautaniemi

Matti on uskontotieteilijä, tietokirjailija, toimittaja ja kääntäjä. Hän on valmistunut Helsingin yliopistosta vuonna 2010 ja tekee parhaillaan Åbo Akademissa väitöskirjaa joogan historiasta Suomessa. Matti on perehtynyt joogan käytäntöön, teoriaan ja historiaan vuodesta 2005 asti. Hänen kirjansa Erakkomajoista kuntosaleille – miten jooga valloitti maailman (Basam Books 2015) on ensimmäinen suomenkielinen teos joogan historiasta. Matti kirjoittaa säännöllisesti palkittuun joogalehti Anandaan ja isännöi Maailmanpuu-podcastia joogaopettaja Miska Käpin kanssa.

Anatomia:

Teemu Eguavoen

Teme on Helsinki Body Mechanicsin perustaja, urheiluhieroja, osteopaatti, kriya joogan harjoittaja, hän on myös harjoitellut ashtanga joogaa vuodesta 2009 ja opettanut ashtangaa Rööperin aamujoogassa vuodesta 2017. Teme on opettanut anatomian perusteita myös Suomen urheiluhieronta opistossa 2014.

Energia-anatomia:

Eva Estlander

Evan joogapolku alkoi yli kymmenen vuotta sitten Astanga-joogan parissa, mutta loukattuaan nilkkansa, Vinyasa Flow ja Yin-jooga alkoivat kutsua häntä enemmän, asettuen hänen sydämeensä asumaan. Nämä kaksi harjoitusta Eva yhdistää Yinasaksi (yin+vinyasa). Sanotaan, että Evalla on erityinen, lempeä tapa ohjata kehoasi sopiviin linjauksiin, ja että hänen tunneissaan on taianomainen sävy jossa on aistittavissa hänen sammumaton janonsa henkisyyteen. Eva suoritti ensimmäisen joogaopettajakoulutuksen Satu Tuomelan ja Ramesh Tarun Narinen parissa Nicaraguassa vuonna 2012 ja on asunut Meksikossa viimeiset seitsemän vuotta, missä hän ohjasi joogaa sekä veti ja ohjasi kansainvälisiä joogaretriittejä, kunnes hän viimein palasi takaisin kotikonnuilleen marraskuussa 2018. Eva uskoo varauksetta kiltteyteen, siihen että kaikki on energiaa ja siihen, että se mitä annat itsestäsi palaa lopulta luoksesi.

〰〰〰

Muutamia kommentteja aiemmin koulutuksen käyneiltä:

"Tiesin heti, että jos käyn joogaohjaakoulutuksen Suomessa, sen on oltava Pranaman ja Elisan koulutus. Kukaan muu yksittäinen joogaopettaja ei ole kolahtanut koskaan samalla tavalla, ja kenenkään muun tunneilta en ole 10 vuoden joogaamisen aikana saanut samanlaisia oivalluksia kuin Elisan tuntien jälkeen - niinpä valinta oli selvä. Nyt koulutuksen jälkeen voin todeta, että en ole hetkeäkään joutunut kyseenalaistamaan valintaani käydä Pranaman koulutus: Koulutus on sisältänyt valtavan määrän informaatiota mielettömiltä eri alan asiantuntijoilta asanoista joogan historiaan ja energiaanatomiaan, unohtamatta kaikkia niitä avartavia keskusteluja, joita olemme Elisan ja muiden opettajien kanssa käyneet niin aiheesta kuin aiheen vierestä. Etenkin jälkimmäisen on mahdollistanut Elisan ja muiden tapaamiemme opettajien luoma lämmin tunnelma ja tilan, johon jokainen on saanut tulla juuri niistä taustoista kuin itse tulee ja olla menossa juuri sinne suuntaan kuin on valinnut - oli se olla joogaopettaja tai vain syventää omaa harjoitusta. Usein kuulee sanottavan, että joogaohjaakoulutus on ollut ennen kaikkea matka itseen, mistä olen kyllä samaa mieltä. Päällimmäisenä kuitenkin koen, että tämä koulutus ja etenkin Elisa on tarjonnut matkan maailmaan ympärillä: Elisan hortumaton halu tarjota oppilailleen vain parasta ja mahdollisimman paljon erilaisia näkökulmia erilaisiin joogatyyleihin ja ylipäänsä joogaan on luonut ikään kuin näköalapaikan, josta tarkastella sekä itseä ja kaikkea siinä ympärillä. Tämän pohjalta jokainen voi itse lähteä rakentamaan omaa näköalapaikkaansa juuri sellaiseksi kuin haluaa. 

Voin hetkeäkään miettimättä suositella Pranaman koulutusta: aloittaisin koulutuksen mielelläni vaikka heti uudelleen alusta ja uskoisin sen avartavan maailmaani kerta toisensa jälkeen. Elisa, kaikki opettajat ja kanssaoppijat, kiitos."

Josetta Lehtonen

"Kävin ryt200-opettajakoulutukseni pääosin Elisa Kuuttilan kouluttamana, hän opetti kirjaimellisesti asanasta ja tuntirakenteista kaiken, mitä vain noiden moduulien aika antoi myöten.

Elisa on kouluttajana rento ja kannustava, mutta kuitenkin erittäin tarkka ja ammattitaitoinen. Hän osaa perustella kattavasti opettamansa asiat. Siinä tuleekin esille hänen vuosien kokemuksensa kouluttamisesta sekä muutenkin syvä ymmärrys erilaisia ihmiskehoja kohtaan.

Elisalla on todellinen kyky innostaa oppilaitansa kokeilemaan uusia ja erilaisia näkökulmia lähestyä joogaharjoitusta ja opettajuutta."

Jasmina Kangasniemi

"Pranaman RYT200 koulutus on laadukas ja monipuolinen, mutta kuitenkin tarpeeksi syvällinen johdatus joogan opettamiseen.

Koulutuskokonaisuus tarjoaa todella kattavan katsauksen joogan filosofiaan, anatomiaan ja asanaharjoitukseen. Mukana kouluttamassa on joukko alan huippuasiantuntijoita.

Elisa on kouluttajana inspiroiva ja kannustava. Hän on aina läsnä, autenttinen ja opettaa aidosti omasta kokemuksestaan ja tietämyksestään. Elisa osaa luoda ryhmään välittömän, kunnioittavan ja luottamuksellisen ilmapiirin.

Pranaman kaunis ideologia näyttäytyy myös opettajakoulutuksessa ja kurssilaisina saimme paljon tukea ja apua esimerkiksi harjoitustunteja varten

Kokemuksena koulutus on itselleni ollut kasvattava ja mielenkiintoinen matka kohti itseäni ja joogopettajuutta. Kiitollinen olen Elisalle kaikista opeista ja myös lämmöstä ja rentoudesta, jota hän on tuonut mukanaan koulutukseen. Koulutus tarjosi itselleni hyvät eväät polulleni joogaopettajuutta kohti."

Ellariina Rautio

Share this event

bottom of page