top of page

la 06. maalisk.

|

Kolmas linja 28

Authentic ‣ Flow ‣ Yin ‣ Aerial joogaopettajakoulutus 2019-2020 (1)

Suosittu (yoga alliance sertifioima) 200h Joogaopettajakoulutuksemme alkaa jälleen Helsingissä Heinäkuussa 2019 kattavampana kuin koskaan ennen!

Registration is Closed
See other events
Authentic ‣ Flow ‣ Yin ‣ Aerial joogaopettajakoulutus 2019-2020 (1)
Authentic ‣ Flow ‣ Yin ‣ Aerial joogaopettajakoulutus 2019-2020 (1)

Time & Location

06. maalisk. 2021 klo 16.00 – 20.00

Kolmas linja 28, Kolmas linja 28, 00530 Helsinki, Finland

About the event

Suosittu (yoga alliance sertifioima) 200h Joogaopettajakoulutuksemme alkaa jälleen Helsingissä Elokuussa 2019 kattavampana kuin koskaan ennen!

Koulutus jakaantuu elokuun 2019 ja huhtikuun 2020 välisiin 3-4 päivän viikonloppuhin (noin yksi per kk).

Elokuu 2019 Asana

Syyskuu 2019 Asana

Lokakuu 2019 Anatomia

Marraskuu 2019 Kiinalainen lääketiede

Joulukuu 2019 Filosofia

Tammikuu 2020 Avustukset, apuvälineet, sequencing

Helmikuu 2020 Ei lähiopetusta (harjoitustunnit + avustukset)

Maaliskuu 2020 Työ opettajana + opettajan etiikka, energia anatomia, opetusharjoitukset

Huhtikuu 2020 Aerial (silkki harjoituksen tukena), lopputyöt

〰〰〰

‣ 5 Alan ammattilaista

‣ 9 intensiivistä moduulia

‣ Kattava peruskoulutus, tutustuminen aerial joogan saloihin

‣ Perusanatomia ja fysiologia

‣ Laaja kokonaisuus joogafilosofiasta ja joogan historiasta

‣ Kiinalaisen lääketieteen perusteet

‣ Hatha, Vinyasa krama, Slow Flow, Yin, Pranayama, Mantra, Meditation, Mudras, Rituaalit, Aerial, Katonah based avustukset, Propsit

----

Peuskoulutus kattaa:

Tämän 200+h kansainväliseen joogaopettajan lisenssiin (RYT200) oikeuttavan paruskoulutuksen tarkoitus on viljellä ja korostaa kunkin yksilön omaa luonnollista tapaa elää ja opettaa joogaa. Sukellamme syvälle joogaan ja samalla itseemme!

JOOGA

- Intensiivinen "asana study" ja vahvan kotiharjoituksen luonti

- Luova sekvensointi (sequencing) ja Kramat (tasot ja "aallot")

- Anatomia ja fysiologia

- Metodologia ja filosofia

- Ammatillinen kehitys / etiikka

- Liiketoiminta

- Aerial joogan perusteet

- Kiinalaisen lääketieteen perusteet

OPETTAMINEN

Opettajana tarvitsemme paljon herkkyyttä. Herkkyys havannointiin ja eri kehojen tarpeiden huomiointiin antaa voimaa juuri oikealle intentiolle, sanoille, äänenpainolle ym. opetustilanteessa. Se luo myös myötätuntoa ja antaa omanlaista rohkeutta olla oma aito itsensä ihmisten edessä, opettajana. Olemme tukemassa, inspiroimassa ja ohjaamassa jokaista oppilasta niin yksilöinä kuin ryhmää kokonaisuutena. Meidän täytyy pyrkiä luomaan turvallinen ja rakkaudellinen oppimisympäristö.

- Miten olla tehokas opettaja ja samalla myös uskaltaa olla oma itsensä

- Eri ihmiskehojen havainnointi ja ymmärtäminen

- Apuvälineiden tarkoitus ja käyttö, erityistarpeet

- Avustaminen

---------

Kouluttajat:

Pääkouluttaja:

Elisa Kuuttila, ERYT 200

Pranama joogastudion perustajajäsen, Pranama Kallion omistaja, aerial joogan uranuurtaja, suomen ensimmäinen sertifioitu SUP joogaopettaja, sekä suomen ensimmäinen sertifioitu Katonah Yoga opettaja

Joogan historia ja filosofia:

Matti Rautaniemi

Matti on uskontotieteilijä, tietokirjailija, toimittaja ja kääntäjä. Hän on valmistunut Helsingin yliopistosta vuonna 2010 ja tekee parhaillaan Åbo Akademissa väitöskirjaa joogan historiasta Suomessa. Matti on perehtynyt joogan käytäntöön, teoriaan ja historiaan vuodesta 2005 asti. Hänen kirjansa Erakkomajoista kuntosaleille – miten jooga valloitti maailman (Basam Books 2015) on ensimmäinen suomenkielinen teos joogan historiasta. Matti kirjoittaa säännöllisesti palkittuun joogalehti Anandaan ja isännöi Maailmanpuu-podcastia joogaopettaja Miska Käpin kanssa.

Anatomia:

Teemu Eguavoen

Teme on Helsinki Body Mechanicsin perustaja, urheiluhieroja, osteopaatti, kriya joogan harjoittaja, hän on myös harjoitellut ashtanga joogaa vuodesta 2009 ja opettanut ashtagaa Rööperin aamujoogassa vuodesta 2017. Teme on opettanut anatomian perusteita myös Suomen urheiluhieronta opistossa 2014.

Kiinalainen lääketiede:

Leena Saha

Leena on opiskellut neljä vuotta perinteistä kiinalaista lääketiedettä Espanjassa korkeakoulussa nimeltä Escuela Superior de Medicina Tradicional China. Koulutus on ETCMA:n (European Traditional Chinese Medicine Association) hyväksymä ja se toteutettiin yhteistyössä Pekingin yliopiston kanssa. Ammattinimikkeeni on Técnico Superior en la Medicina Tradicional China. Työharjoittelunsa hän teki kiinalaisessa sairaalassa Pekingissä ja Barcelonassa huumekuntoutujien kanssa.

Leena on pitänyt useita kiinalaisen lääketieteen luentokokonaisuuksia.

"Koen tärkeäksi avata tätä vanhaa viisautta käytännönläheisesti, jotta kukin pystyy ymmärtämään kehonsa viestejä, ja sitä kautta hoitamaan itseään parhaalla mahdollisella tavalla. Kiinalainen lääketiede on hyvä pohja moneen asiaan, kuten joogaohjaajuuteen, koska se antaa laajaa ymmärrystä kehon tasapainosta. Intohimoni on yhdistää ohjauksessani kiinalainen lääketiede, jooga ja taide. Olen todennut tämän toimivaksi comboksi niin ryhmä-workshopeissa kuin yksilötapaamisissakin. Lisää minusta voit lukea www.yogart.fi."

Energia anatomia:

Eva Estlander

Evan joogapolku alkoi yli kymmenen vuotta sitten Astanga-joogan parissa, mutta loukattuaan nilkkansa, Vinyasa Flow ja Yin-jooga alkoivat kutsua häntä enemmän, asettuen hänen sydämeensä asumaan. Nämä kaksi harjoitusta Eva yhdistää Yinasaksi (yin+vinyasa). Sanotaan, että Evalla on erityinen, lempeä tapa ohjata kehoasi sopiviin linjauksiin, ja että hänen tunneissaan on taianomainen sävy jossa on aistittavissa hänen sammumaton janonsa henkisyyteen. Eva suoritti ensimmäisen joogaopettajakoulutuksen Satu Tuomelan ja Ramesh Tarun Narinen parissa Nicaraguassa vuonna 2012 ja on asunut Meksikossa viimeiset seitsemän vuotta, missä hän ohjasi joogaa sekä veti ja ohjasi kansainvälisiä joogaretriittejä, kunnes hän viimein palasi takaisin kotikonnuilleen marraskuussa 2018. Eva uskoo varauksetta kiltteyteen, siihen että kaikki on energiaa ja siihen, että se mitä annat itsestäsi palaa lopulta luoksesi.

Hinta:

Early bird hinta 3500€, voimassa 15.5.2019 asti (kun maksat koko koulutuksen ilmoittautumisen yhteydessä).

Hinta tämän jälkeen 3800€

(Paikkasi varmistat maksamalla varausmaksun 500€. Tämän jälkeen mahdollisuus osamaksuun! Varausmaksua ei palauteta mutta sen voi siirtää seuraavaan koulutukseen!)

Kommentteja aiemmin koulutuksen käyneiltä:

"Kävin ryt200-opettajakoulutukseni pääosin Elisa Kuuttilan kouluttamana, hän opetti kirjaimellisesti asanasta ja tuntirakenteista kaiken, mitä vain noiden moduulien aika antoi myöten.

Elisa on kouluttajana rento ja kannustava, mutta kuitenkin erittäin tarkka ja ammattitaitoinen. Hän osaa perustella kattavasti opettamansa asiat. Siinä tuleekin esille hänen vuosien kokemuksensa kouluttamisesta sekä muutenkin syvä ymmärrys erilaisia ihmiskehoja kohtaan.

Elisalla on todellinen kyky innostaa oppilaitansa kokeilemaan uusia ja erilaisia näkökulmia lähestyä joogaharjoitusta ja opettajuutta."

Jasmina Kangasniemi

"Pranaman RYT200 koulutus on laadukas ja monipuolinen, mutta kuitenkin tarpeeksi syvällinen johdatus joogan opettamiseen.

Koulutuskokonaisuus tarjoaa todella kattavan katsauksen joogan filosofiaan, anatomiaan ja asanaharjoitukseen. Mukana kouluttamassa on joukko alan huippuasiantuntijoita.

Elisa on kouluttajana inspiroiva ja kannustava. Hän on aina läsnä, autenttinen ja opettaa aidosti omasta kokemuksestaan ja tietämyksestään. Elisa osaa luoda ryhmään välittömän, kunnioittavan ja luottamuksellisen ilmapiirin.

Pranaman kaunis ideologia näyttäytyy myös opettajakoulutuksessa ja kurssilaisina saimme paljon tukea ja apua esimerkiksi harjoitustunteja varten

Kokemuksena koulutus on itselleni ollut kasvattava ja mielenkiintoinen matka kohti itseäni ja joogopettajuutta. Kiitollinen olen Elisalle kaikista opeista ja myös lämmöstä ja rentoudesta, jota hän on tuonut mukanaan koulutukseen. Koulutus tarjosi itselleni hyvät eväät polulleni joogaopettajuutta kohti."

Ellariina Rautio

Share this event

bottom of page